“Onze dochter is nu een gelukkig meisje.”

We werden geadviseerd om contact met jou te zoeken om te kijken of je onze dochter misschien kon helpen met een aantal dingen waar ze dagelijks tegenaan liep. Hier stonden we voor open. Maar tegelijk waren we sceptisch omdat we niet zo heel goede ervaring hadden met de “hulp” die ons reeds eerder was aangeboden. Toch zagen we al heel snel de vooruitgang die ze boekte bij jou. Terwijl niemand van de vorige school geloofde dat onze dochter emotioneel en sociaal de school zou aan kunnen waar ze zo graag heen wilde, kreeg ze aan het einde van het schooljaar een certificaat: “Bevorderd met eervolle vermelding”. En bevorderde ze ook nog van havo naar vwo. Wij zagen ons meisje steeds zekerder worden. Ook in de omgang met anderen zagen we dat ze grote stappen maakte. Ze werd zelfstandiger en durfde steeds meer. Regelmatig verbazen wij ons erover hoe ontzettend goed het met haar gaat en we zijn zo super trots op haar! Lieve Roos, wij geloofden altijd al in haar. Dankjewel dat jij dat ook deed!

— ouders van een cliënt

 

“Als er iemand is aan wie ik mijn kind en puber, adolescent toevertrouw dan is het Roos!”

Roos volgde in 2005 de opleiding tot specialist/trainer Psychosociale Ontwikkeling en Weerbaarheid bij ons (stichting Uit eigen beweging) en zij ontwikkelde zich tot een hulpverlener die met hart, ziel en grote deskundigheid jongeren en hun ouders weer in beweging brengt. Met volledige aandacht, oog voor de kern van de persoon en zijn context en haar stevige back-to-basic persoonlijkheid biedt ze veiligheid: wortels én vleugels. Niet teveel praten, wel DOEN!

— Jooske Kool

Directeur Stichting Uit eigen beweging / Opleider Specialist Psychosociale Ontwikkeling en Weerbaarheid /

 
 
 

‘Roos is een doorzetter’

Roos geeft niet op. We waren al een aantal keren bij de huisarts geweest en stonden op het punt een psychiatrisch traject in te gaan. Maar gelukkig kregen we de naam van Roos. Onze dochter zat diep in de put toen ze bij haar binnenkwam. Roos had gaandeweg in de gaten dat dit niet bij haar paste. En ze bleef geduldig vragen en spitten. Uiteindelijk is de oplossing gevonden en binnen een paar weken zagen we een grote vooruitgang. Onze dochter voelt zich nu kiplekker, zit goed in haar vel, is zelfverzekerder dan ooit. Wij zijn Roos heel erg dankbaar!

— ouders van een cliënt


 
 

Roos Trainingen is blij een bijdrage te hebben geleverd aan het trainen van de medewerkers van het MRI Claustrofobie Dienstencentrum van Zuyderland Heerlen, om zo hun aanbod optimaal te kunnen aanbieden aan patiënten met claustrofobie.

 
 
 

 

Wil je weten wat

Roos-traingen.png

voor jou kan betekenen?